Bel ons op +31 (0)26 339 72 67
Bereikbaar tot 17.00 uur

Deel dit artikel

Samen voor een duurzaam rendement

Men zegt vaak dat er een crisis nodig is om te veranderen. Dat is de afgelopen weken meer dan duidelijk geworden. De corona-crisis heeft reeds aangetoond dat verandering mogelijk is. De maatschappij ziet dat het anders moet, maar ook dat het kan. De gemene deler binnen deze beweging is naar onze mening ‘SAMEN voor een duurzaam rendement’. 

 

Wanneer we samen gaan ondernemen

 

Realiseren we de beoogde resultaten. Als we bereid zijn om weer in elkaar te vertrouwen en samen willen bijdragen aan een duurzaam rendement, met de uitdagingen die ons tegemoet komen. De corona-crisis zal een enorme impact hebben op de gehele wereld. 

De impact op de agrarische sector zal duidelijk worden als de kruitdampen gezakt zijn, maar dat het een beweging in gang zal zetten is een zekerheid. De eerste inschattingen zijn wereldwijd niet rooskleurig.

Maar wat gebeurt er eigenlijk in onze omgeving? In uw omgeving?

 

Stalmeesters werkt thuis, vergaderingen zijn doorgeschoven en werkbezoeken uitgesteld. Service is alleen mogelijke als de nood aan de man is. In de centra van dorpen en steden kan je zomaar het gevoel bekruipen dat alles stilstaat. Toch is dat niet helemaal waar.

 

Online bestond altijd al, maar verschuift juist nu razendsnel van focus. Online is nu het nieuwe realtime, inclusief beeldinformatie dat digitaal wordt gedeeld en verdeeld. De mondiale corona-crisis drukt ons met de neus op een aantal feiten. Bijvoorbeeld hoe kwetsbaar we zijn als bedrijf, wanneer blijkt dat het ontvangen van bezoek, een evenement bijwonen of gewoon inlopen en samen koffie drinken aan de keukentafel helemaal niet meer vanzelfsprekend is. We zijn in de veehouderij echt wel wat gewend en we weten hoe we moeten omgaan met maatregelen rondom ziekte-uitbraken in onze stallen.  

 

Maar dit gaat verder

 

Dit kruipt letterlijk via de keukendeur aan tafel. De huidige gezondheidscrisis laat ons zien en voelen hoe belangrijk het is om over mogelijkheden te beschikken die gaan over het delen en verdelen van kennis en informatie. Juiste informatie en relevante kennis, zodat processen door kunnen gaan. 

Om de sector overeind te houden, is business as usual niet voldoende. Er is ook behoefte aan een nieuwe ketensamenwerking. Behoefte aan meer samenwerking om een duurzaam rendement te kunnen realiseren. Samen voor de lange termijn biedt toekomstperspectief en is veel duurzamer dan alleen je rendement pakken voor de korte termijn.

 

Om ook in de lange termijn te kunnen blijven samenwerken in een snel veranderende wereld is het cruciaal dat er niet meer uitsluitend wordt gedacht in producten, maar met name in concepten die men gezamenlijk kan realiseren en in de markt kan zetten. Waar het niet meer draait om een leverancier-klantrelatie, maar om het toevoegen van relevantie aan een concept. Consumenten en werknemers zijn in toenemende mate op zoek naar relevantie.

Wat voegt iets toe aan de doelen die zij op de lange termijn hebben gesteld. We moeten letten op Moeder Aarde, arbeidsomstandigheden, gezondheid van mens en dier en zo zijn er veel doelen waar mensen noodzakelijkerwijs meer aandacht aan gaan besteden. 

 

Laten we uit deze crisis op zijn minst wijze lessen trekken en met kleine stapjes proberen om het beter en vooral SAMEN te doen

 

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Like dan onze Facebook pagina!

 

Stalmeesters biedt een plek waar we kunnen samenkomen. Kennis en dagelijkse ervaringen kunnen delen met collega-Stalmeesters. Het is ook een plek waar we eenvoudig online een contactverzoek of vraag kunnen neerleggen voor aangesloten experts.

Zo werken we als Stalmeesters samen aan het realiseren van nieuwe concepten voor de toekomst van ons allen en de boer.

 

Op korte termijn zal Stalmeesters haar Kennisplek lanceren waar kennisexperts en vakexperts elkaar kunnen ontmoeten om kennis met elkaar te delen in interactieve sessies. Waar we samen vorm geven aan relevantie van de te bespreken onderwerpen en waar we van en met elkaar leren voor een stap naar constructieve vernieuwing.

 

We houden je op de hoogte!

 

Stalmeesters

 

 

 

 

 

Blog

Collectief goed ondernemerschap zichtbaar maken! 

Onafhankelijk als collectief, goed ondernemerschap zichtbaar maken! Er is vandaag de dag veel aan de hand in de wereld. Er moet van alles worden

Blog

Hetzelfde water nog een keer naar de zee dragen?

Tijdens de vakantie hoorde ik ons aller Bert van Leeuwen op Radio 2 vertellen over een nieuw seizoen van het Familiediner. De interviewer gaf

Blog

ALLES OF NIETS

Verwarring, Angst, Boosheid en Confrontatie. Wat kun je anders hoor ik ze zeggen. En ja…, wat zou uw eigen reactie zijn, wanneer u op