Bel ons op +31 (0)26 339 72 67
Bereikbaar tot 17.00 uur

Diensten

Hier vind je een overzicht van al onze diensten.

Innovatiecirkels

Innovaties in en rondom de boerderij zijn enorm in ontwikkeling. Iedere innovatie richt zich echter op het bieden van een specifieke oplossing voor een stukje van het probleem; een puzzelstukje. Het is voor de boer enorm moeilijk om met al deze separate puzzelstukjes, die niet goed in elkaar passen, de juiste puzzel te leggen. 

Stalmeesters organiseert Innovatie Cirkels voor innovators, boeren en overige stakeholders om op specifieke thema’s met elkaar te onderzoeken hoe uit meervoudige relaties de juiste waardecreatie kan plaatsvinden. Samen uitvinden hoe de puzzelstukjes wel kunnen passen en de puzzel met elkaar passend kan worden gemaakt.  

Door middel van diverse interactieve workshops geven we samen invulling aan het proces.

De Lokale Korte Keten

Innoveren is niet altijd in nieuwe technologie. In complexe situaties moet je met elkaar bekijken hoe je het complexe probleem bij de bron kunt aanpakken. Dat doe je niet met technologie, maar door het bestaande op een andere manier te gaan organiseren. Samen inventariseren hoe een gezamenlijk verdienmodel tot stand kan komen op basis van goede onderlinge afspraken; de zogenoemde governance. Met elkaar bijdragen aan duurzame oplossingen door het aangaan van waardevolle relaties op basis van transparantie en ‘ouderwets’ vertrouwen. Met elkaar werken aan de beste oplossingen voor innovatie, milieu, werkgelegenheid en gezond inkomen voor iedereen.

Sensoring

Stalmeesters biedt een standaardpakket sensoren (fijnstof, ammoniak, CO2, temperatuur, relatieve vochtigheid, video) om uw stalklimaat realtime in kaart te brengen.
Op basis van de metingen in jouw stal kun je interessante trends gaan ontdekken. Die je naar alle waarschijnlijkheid vaak kunt terugvoeren naar de dagelijkse processen in je stal. Je zult misschien versteld staan nu je visueel inzichtelijk krijgt wat er allemaal gebeurt en waar je wellicht direct invloed op kunt uitoefenen. Wij staan altijd tot jouw beschikking om met jou de gemeten resultaten te evalueren en samen te kijken welke procesverbetering je mogelijk kunt gaan testen en meten.

Wanneer jij bereid bent om jouw data te delen met je collega-boeren, krijg jij ook inzicht in de data die zij willen delen. Hierdoor kunnen we met elkaar kijken waar de verschillen zitten. Dit kan mogelijk snel leiden tot logische verklaringen die je direct zou kunnen toepassen in je eigen stal. Jullie staan iedere dag in je eigen stal, zijn expert op het gebied van jullie dieren en kunnen samen sneller naar oplossingen komen die toetsbaar en toepasbaar zijn binnen jullie dagelijkse praktijk. Wanneer de groep die deelt groter wordt, zullen mogelijkheden en suggesties tot verbetering steeds sneller in beeld komen. Tevens geeft het jullie als boeren een indicatie hoe jullie als sector werkelijk presteren en welke verbeteringen jullie zelf al hebben gerealiseerd.

Contact opnemen met Stalmeesters.