Bel ons op +31 (0)26 339 72 67
Bereikbaar tot 17.00 uur

Deel dit artikel

Corona, het zijn uitzonderlijke tijden

Terwijl ik dit schrijf is de ministerraad bijeen om te overleggen over nog meer aanvullende maatregelen om de Corona crisis te bestrijden. Corona, het zijn uitzonderlijke tijden. De meningen over hoe dit het beste kan, lopen nogal uiteen (blijkt de laatste maanden) en ook de discussies lopen hoog op getuige het aftreden van een minister van volksgezondheid. 

Corona, het zijn uitzonderlijke tijden

Maar wat gebeurt er eigenlijk in onze omgeving? In uw omgeving ? Stalmeesters werkt thuis, vergaderingen zijn afgezegd, werkbezoeken uitgesteld. Service alleen als de nood aan de man is. Als je om je heen kijkt of in de centra van dorpen en steden kijkt dan kan je zomaar het gevoel bekruipen dat alles stilstaat. Toch is dat niet helemaal waar.

Want bedrijven en mensen proberen in contact te blijven met elkaar. Nu dat fysiek
niet mogelijk is kiezen we massaal voor online. Velen maken nu wel gebruik van de apps die vroeger eenzaam lagen te verstoffen in een hoekje van de laptop. Bekende podia als Skype/ Google/ of Microsoft platformen groeien momenteel als kool aan de communicatiekant… iedereen wil delen. Iedereen moet delen…. anders ben je er juist in deze tijd helemaal niet meer.

Ook de gezondheidszorg die al jaren tegen een barrière opliep rondom digitaal patiënten contact en consulten gaan momenteel razendsnel om … het is geen kwestie meer van de kat uit de boom kijken of nog maar een applicatie of functie erbij.. nee, het is nu of nooit.

Online bestond altijd al, maar heeft nu de focus!

Online is nu het nieuwe real time inclusief beeldinformatie die digitaal word gedeeld en verdeeld wordt (vanuit uw bedrijf.?)
De huidige mondiale Corona crisis drukt ons met de neus op een aantal feiten. Bijvoorbeeld hoe kwetsbaar zijn we juist als bedrijf wanneer blijkt dat het ontvangen van bezoek , een vergadering bijwonen of gewoon inlopen en samen koffie drinken aan de keukentafel helemaal niet meer vanzelfsprekend is. Natuurlijk we zijn in de veehouderij echt wel wat gewend en weten hoe we moeten omgaan met maatregelen rondom ziekte uitbraken in onze stallen.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Like dan onze Facebook pagina!

Maar dit gaat verder. Dit kruipt letterlijk via de keukendeur aan tafel. Die huidige gezondheidscrisis laat ons zien en voelen hoe belangrijk het is om over mogelijkheden te beschikken die gaan over het delen en verdelen van informatie. Juiste informatie. Realtime informatie zodat processen door kunnen gaan.
En waarom zou u anno 2020 vitale maar routinematig te vergaren informatie laten afhangen van de omstandigheden. Uw stal leeft door, dag in dag uit. En u wilt nu weten wat daar gebeurt. Ook als buiten even een beetje guur is.

Door de Corona crisis kregen uw leveranciers en service poorten allemaal opeens een nieuwe rol en handeling erbij. En de vraag is ook hoe we deze personen en processen bij elkaar kunnen brengen. Stalmeesters denkt dat net als voor de gezondheidszorg ook voor de veehouderij een moment of no return is aangebroken.

Hoe maken we ons als veehouderij toekomstbestendig…

Uitzonderlijke tijden vragen om een aanpak. Hoe delen we vitale procesinformatie als het buiten eens te guur is.

Stalmeesters denkt daarin mee en zoekt samen met u naar oplossingen die passen in uw profiel.
Voorbeeldje : Een online platform is niet alleen een plek waar uw sensor / computer / systeem waarden en meetgegevens worden opgeslagen… maar vooral een plek waar deze data kan worden geanalyseerd, geautomatiseerd en een plek waar deze informatie ook kunt delen of vergelijken met mede pluimveehouders / collega’s.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden, bel gerust voor een vrijblijvend gesprek.

Blog

Collectief goed ondernemerschap zichtbaar maken! 

Onafhankelijk als collectief, goed ondernemerschap zichtbaar maken! Er is vandaag de dag veel aan de hand in de wereld. Er moet van alles worden

Blog

Hetzelfde water nog een keer naar de zee dragen?

Tijdens de vakantie hoorde ik ons aller Bert van Leeuwen op Radio 2 vertellen over een nieuw seizoen van het Familiediner. De interviewer gaf

Blog

ALLES OF NIETS

Verwarring, Angst, Boosheid en Confrontatie. Wat kun je anders hoor ik ze zeggen. En ja…, wat zou uw eigen reactie zijn, wanneer u op