Bel ons op +31 (0)26 339 72 67
Bereikbaar tot 17.00 uur

Deel dit artikel

Moet de pluimveehouder denken als een topsporter?

Moet de pluimveehouder vandaag de dag, denken als een topsporter? Je zou het bijna gaan denken, aangezien het boerenleven meer en meer begint te lijken op een topsport-leven. Iedere dag de volledige aandacht geven aan de kleinste details om het noodzakelijke verschil te blijven maken. Zorgen dat je nauwkeurig opereert en blijft opereren binnen de wet- en regelgeving. Het vraagt om veel flexibiliteit in een tijd waar de druk op het boerenbestaan flink is toegenomen.

Een topsporter beschikt natuurlijk over een team van experts om de topsporter te helpen de beste prestatie te leveren. Fysiotherapeuten, coaches, voedingsdeskundigen, maar iets minder vaak genoemd collega-atleten. Want collega-atleten geven relevante feedback vanuit een gelijkwaardig perspectief. Zij kunnen adviseren over het opbouwen van een race, impact van weersomstandigheden of hoe als team het beste strategische plan te ontvouwen.

En op dit vlak bevindt zich voor de pluimveehouder een enorm potentieel. De ‘usual suspects’ aan experts zijn nagenoeg wel bekend. Maar het uitwisselen van relevante feedback op detailniveau tussen gelijkgestemden, de pluimveehouders, is een nog wat onbekend terrein. Juist daar ligt een enorme kans om sneller met en van elkaar te leren.  

 

Inzicht in data

 

Om aan alle regels en voorschriften te voldoen en de dagelijkse bedrijfsvoering te verbeteren, moeten pluimveehouders direct inzicht hebben in alle beschikbare gegevens. Een juiste interpretatie van de benodigde indicatoren en trends geeft de pluimveehouders duidelijke inzichten. Zo kunnen we een optimaal dagelijks beheer en aanpassing van de stal bereiken met de verplichte doelstellingen. Maar welke waarde heeft data als het alleen ter eigen interpretatie is. Wanneer je data kunt delen en vergelijken met een collega, dan krijgt de eigen data werkelijk waarde. Waar doe je het goed en waar kun je leren met collega’s.  

 

Samen staan we sterker

 

Stalmeesters biedt de onafhankelijke online omgeving, waar pluimveehouders hun gegevens kunnen verzamelen. Realtime stalklimaat kunnen visualiseren en kunnen vergelijken met andere pluimveehouders. Ze kunnen deze data ook delen met wie ze maar willen, aangezien zij zelf eigenaar zijn van de data. Samen kunnen ze de inzichten bespreken die in de praktijk van verschillende stallen zijn opgedaan. Op basis van de gemeten gegevens in de stallen kunnen interessante trends of optimale werkmethoden worden ontdekt. Deze kan ook geïntegreerd worden in de dagelijkse processen in de stallen. Met een realtime visualisatie van het stalklimaat krijgen pluimveehouders inzicht in bijvoorbeeld de uitstoot van fijnstof, ammoniak en CO2. Gegevens die direct inzicht geven met een onderbouwde aanpak en relevante veranderingen in processen. Al deze bijdragen leveren een betere voetafdruk voor de planeet en het dierenwelzijn. Tevens verbeterd hiermee de dagelijkse bedrijfsvoering en een duurzaam rendement voor de pluimveehouder.  

 

Stalmeesters maakt het visueel

 

Stalmeesters heeft de krachten gebundeld met Eagle Eye Networks om maatoplossingen te creëren voor pluimveehouders. Door hun sensoren te combineren met het Eagle Eye Cloud Video Management Systeem (VMS). Met behulp van camera’s en de analytics die de oplossing van Eagle Eye Cloud VMS biedt, is het mogelijk om data te verzamelen en ruwe data en incidenten te combineren met beelden. Deze combinatie helpt pluimveehouders om alle mogelijke inzichten te verkrijgen en zich meer bewust te zijn van alles wat er in de stal gebeurt. ‘We zijn verheugd dat we onze krachten hebben gebundeld met Eagle Eye Networks,’ zegt Iman de Zwarte van Stalmeesters. ‘Hierdoor kunnen we pluimveehouders een totaalpakket aanbieden op het gebied van gegevensverzameling, waardoor niet alleen hun bedrijfsvoering, maar ook het dierenwelzijn zal verbeteren.

 

De mensen beseffen niet hoeveel moeite een pluimveehouder moet doen en hoeveel regels en voorschriften er zijn waaraan de pluimveehouders moeten voldoen. We hopen het leven van pluimveehouders met deze oplossing wat gemakkelijker te maken.’

 

Wil je graag eens in gesprek met Stalmeesters om meer uitleg te krijgen hoe wij werken? Laat dan je gegevens achter op onze contactpagina. Dan nemen we direct contact met je op!    

 

Neem contact met mij op

 

Blog

Collectief goed ondernemerschap zichtbaar maken! 

Onafhankelijk als collectief, goed ondernemerschap zichtbaar maken! Er is vandaag de dag veel aan de hand in de wereld. Er moet van alles worden

Blog

Hetzelfde water nog een keer naar de zee dragen?

Tijdens de vakantie hoorde ik ons aller Bert van Leeuwen op Radio 2 vertellen over een nieuw seizoen van het Familiediner. De interviewer gaf

Blog

ALLES OF NIETS

Verwarring, Angst, Boosheid en Confrontatie. Wat kun je anders hoor ik ze zeggen. En ja…, wat zou uw eigen reactie zijn, wanneer u op