Geschreven door: booomdigital op 26 juni 2019

Fotoserie: Boeren overspoelen sociale media met foto’s en filmpjes over #geenhittestress

Beeld: Mark Brantjes, via Twitter

Veehouders, akkerbouwers en bollentelers overspoelen sociale media met foto’s en filmpjes onder de hashtag #geenhittestress. Hiermee willen de boeren en tuinders Nederland laten zien wat zij tijdens de hitte doen om hun dieren en gewassen koel te houden. (Tekst gaat door onder de fotoserie).

 

De sociale media-actie werd gisteren gestart door de boerenambassadeurs van Team Agro NL, van wie vleeskuikenhouder Erik van Veldhuisen er één is. Zij riepen via hun website en sociale media boeren en tuinders op foto’s en filmpjes te plaatsen. Van Veldhuisen deed dat zelf ook.

De actie werd in de loop van maandag zelfs gedeeld door het ministerie van LNV, die mensen opriep de hashtag #geenhittestress te gaan volgen.

(Tekst gaat verder onder de tweet)

 

 

Veehouders

„Elk jaar is er wel een periode van grote hitte en wij kunnen ons voorstellen dat mensen dan extra begaan zijn met de dieren. Op deze manier willen wij laten zien dat veehouders ook tijdens hete dagen goed voor hun dieren zorgen. De dieren krijgen vaak extra ventilatie, nevelkoeling, extra water of extra schaduw”, licht voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL toe.

 

Akkerbouwers

Ook akkerbouwers, fruittelers en bollentelers is gevraagd hun foto’s en video’s te delen. „Niet alleen dieren doen er toe, ook gewassen op het land zijn belangrijk. Akkerbouwers en telers kunnen op deze manier mooi laten zien wat er tijdens hitteperiodes nodig is om er straks voor te zorgen dat mensen weer groenten en fruit op tafel kunnen zetten.”

 

Negatieve reacties

Bang voor vervelende reacties van mensen die tegen veehouderij zijn, is Kloosterboer niet. „Er zijn altijd mensen die negatieve reacties plaatsen. Dat houd je. Mensen hóeven het ook niet eens te zijn met de veehouderij, maar het houdt boeren echt niet tegen om Nederland te laten zien wat er echt gebeurt op de boerderij. Wij zien dit als een mooie manier om consumenten bij de landbouw te betrekken. En de reacties zijn 99,9 procent positief.”

Bron: www.pluimveeweb.nl

Geschreven door:
booomdigital

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu